Leirit


HARJOITUSLEIRI PAJULAHDESSA 15.-17.11.2019

 

Saavuimme perjantai iltapäivänä Pajulahden urheiluopistolle. Majoittumisen ja ruokailun jälkeen lähdimme Pajulahti hallille tekniikka ja rentoihin nopeus harjoituksiin.

Lauantai aamu alkoi yhteisellä aamulenkillä. Sen jälkeen siirryimme taas hallille, jossa teimme rentouttavaa jumppaa ja valmistauduimme illan kovempaan harjoitukseen. Leikkimielisen aitakisan ketterin oli tällä kertaa Roni. Lounaan jälkeen keskusteltiin urheilijan arkielämästä ja tärkeistä aiheista kuten kilpailujännitys ja motivaatio. Iltapäivällä koitti leirin pääharjoitus. Hyvän verryttelyn jälkeen harjoiteltiin ensin telineistä lähtöä, jonka jälkeen kellotettiin 30 metrin lentävät. Treenin lopuksi haastoimme itsemme, kun ohjelmassa oli kaksi kertaa 150 metrin matka kovaa juosten. Päivän päätteeksi otimme vielä mittaa toisistamme palloiluhallissa eri palloilu lajeja pelaillen, jonka jälkeen menimme palautumaan rantasaunalle. Lähes kaikki kävivät saunasta kokeilemassa kuinka kylmää järvivesi oli. Osa  ui muutaman metrin ja osa asteli muutaman rappusen veteen ainakin polviin asti. Saunan ja vedessä käymisen jälkeen uni maittoi hyvin.

Sunnuntai aamuna kaikki heräsivät virkeinä aamuverryttelylle. Aamupalan jälkeen vuorossa oli leirin viimeinen harjoitus Pajulahti hallissa. Ohjelmassa oli aina yhtä mukava määrä intervalli ja lopuksi keihäänheittoa. Harjoitustan jälkeen kaikki kokivat tehneensä todellakin jotain, ehkä eniten seuran "veteraanit".  Koko viikonlopun ajan kanssamme samassa ympäristössä harjoitteli useat yleisurheilun maajoukkueen urheilijat. Leiri oli kaikin puolin onnistunut. Tästä jatkamme hyvillä mielin kohti hallikautta.

 

Elli, Lilja, Jasmin, Kukka, Roosa, Oona, Tanja, Elsa ja Ada

Pajulahti 17.11.-19.11.2017

Perjantaina otettiin aitoja ja vedettiin nopeutta hyvällä Pajulahtihallin radalla. 

Lauantaina aamupäivällä tehtiin tekniikkaharjoitteita keskikentän jalkaystävällisellä tekonurmella. Sitten pituusharjoitteita ja muutama kovempivauhtinen hyppy pitkän syksyn peruskuntoharjoittelu -jakson väliin. Iltapäivällä ikätasoituksien mukaan juostiin määrä/tehointervalleja, kaikki samassa porukassa ja jokainen selvisi loistavasti treenistä.  Illalle otettiin vielä keskivartalo + jumppa harjoitus ja halukkaille oli tarjolla sauna ja järvi intervallit ennen iltapalaa. 

Sunnuntai alkoi varhain puolentunnin aamulenkillä. Aamupäivän harjoitteessa rupesi olemaan jo melko hiljaista ja itsekullakin rupesi vähän tiukka viikonloppu painamaan. Hyvä heitto- ja voima/loikkaharjoite saatiin kuitenkin tehtyä. Lounaan jälkeen palasimme hyvillä mielin takaisin Ylöjärvelle. Nyt otetaan muutama päivä kevyemmin, jotta varmistetaan leirin hyvät superkompensaatiot. Kiitos kaikille, loisto leiri rokattiin ! 

~Rose 

 

Vierumäen leiri 22-24.4.2016

Treenien väli kuluu leppoisasti pallotellessa auringossa.
Illan futispelin jälkeen koutsit teki kuolemaa ja ehkä pari muutakin..
Määriksiä nurtsilla
Kalle "frisbeegolf kuningas"

Pajulahden leiri 25.-27.4.2014 koutsien näkökulmasta

Pajulahteen tulo tapahtui ruokakaupan kautta ja pääkallopaikalla päästiin heti ruokapöytään. Vastoinkäymisiä sattui heti ensimmäisenä iltana ja pari joutui lähtemään sairastumisen takia kotiin. Onneksi loppuilta sujui sen jälkeen suunnitellusti ja osa tarviturkistakin jo kastui jalkoja palautellessa.

 

Lauantai käynnistyi pirtsakasti aamulenkillä puoli kahdeksan aikaan, jonka jälkeen suuntasimme aamupalalle. Päivän ensimmäisenä treenissä oli loikkatestit ja vauhditon pituus, jossa voitto kääntyi täpärästi koutsin puolelle. Testien jälkeen jatkoimme pituustreeniin. Lounaan jälkeen vuorossa oli tiukka beach volley -turnaus. Huikealle pelille kertyi kymmeniä katsojiakin. Päivän toisessa treenissä nylkyt, Roosa ja Kalle, lähtivät ulos juoksemaan ja muut jäivät sisälle työntämään kuulaa ja nostamaan tankoja. Päivällisellä urheilijat ja koutsit pettyivät jälkiruokaan, kun smoothien koostumus ei ollutkaan samettinen vaan sisälsi epämiellyttäviä mollukoita. Illan futispelissä vastakkain asettui nuoruuden into ja vanhusten taktinen pelisilmä. Tällä kertaa vanhusten syöttöpeli onnistu ja nuoret kaatuivat erin 0-2 (6-10, 8-10), vaikka vanhusten kunto meinasikin pettää pelin loppulla. Lauantai-illan rientoihin kuului vielä palkitsemiset päivän skapoista, lihasten huolto jääkylmässä järvessä ja yhdessä olo.

 

sunnuntai käynnistyi perinteisesti aamulenkillä. Väsymystä oli ilmassa, sillä koutsien oveen ei kuulunut koputuksia heti seitsemän jälkeen. Treenit ovat siis tehneet tehtävänsä. Aamun treeneissä jouduttiin hieman soveltamaan, koska eilinen futispeli oli ollut hieman liian totinen ja pieniltä loukkaantumisilta ei onnistuttu välttymään. Vaivoja löytyi selästä, nilkasta, sääristä...aamun treenin päätteeksi siirryimme ulos juoksemaan määräintervalleja, jonka jälkeen luvassa oli laukkujen päällä pomppiminen, jotta laukkujen vetoketjut saatiin kiinni, vai saatiinko? Lounaan jälkeen vuorossa on leirin odotetuin harjoitus, 3-ottelu, jossa myös koutsit mukana tiukassa kisassa! Ottelussa mitataan ketteryyttä, tarkkuutta ja räjähtävää voimantuottoa. Tänä vuonna 3-ottelun voitto meni Annikalle, joka oli älynsä ansiosta ylivoimainen ketteryysosiossa. Hopeaa Jutalle, joka suoriutui joka lajissa tasaisen hyvin ja pronssi Kallelle loistavien frisbeeheittojen ansiosta. Ottelu huipensi loistavasti sujuneen leirin ja sen jälkeen olikin aika pakkautua pariin "saunaan" ja yhteen tila-autoon kotimatkaa varten.  

 

Terkuin Rode ja Tane (sunnuntaina voi kutsua myös ravuksi ja ens viikolla sit pavuksi..)

Piikkareiden vaihto on totista puuhaa.
Lautasmalli made by Jutta.
Oona lentää..eiku aitoo.
Olivian mallisuoritus 3-ottelun ketteryysradasta.
Kallen vauhdittoman pituuden tyylinäyte.
Vieläkin jaksaa hymyillä näin viimeisenä päivänä.
3-ottelun viimeisenä lajina oli koripallon vapaaheitto. Heittovuorossa Pipsa.


YlöjU:n yleisurheiluleiri Kuortaneella 2.-4.11.2012

Ylöjärven Urheilijat pitivät, lähes jo perinteikkään, harjoitteluleirin Kuortaneella 2.-4.11. Leirin vahvuus oli tänä vuonna yhteensä 18 henkeä, joten matkaan lähdettiin neljän autokyydillisen voimin Urheilutalon pihasta ja perille Kuortaneen urheiluopistolle saavuttiin nätissä letkassa tasan kaksi tuntia myöhemmin. Kuortaneella leiri aloitettiin heti tärkeimmällä asialla, ainakin valmentaja-/huoltajaporukan mielestä, eli ruokailulla. Majoittumisen jälkeen lähdettiin tutustumaan Kuortane-halliin, joka oli osalle porukasta uusi tuttavuus. Hallilla päästiinkin heti testailemaan kuinka se 20 metrin lentävä kulkee. Kaikki teki kauden parhaansa ja osa porukasta rikkoi vanhoja ennätyksiä heti kättelyssä. 50 metrin vetojen jälkeen koitti illan kohokohta, palloilu. Lajina oli tällä kertaa sovellettu ultimate, jonka viimeinen maali oli pitkän trillerin päätös.

Lauantai alkoi pienellä aamureippailulla, joka huoltoporukan sanoin aloitti päivän loistavasti. Aamun ravintoluennolla laitettiin taiteilijan lahjat koetukselle, kun kaikkien piti piirtää oma lautasmallinsa ja miettiä vastaako se suositusta. Luennon jälkeen käytiin hakemassa vähän tuntumaa hiekkalaatikkoon pituushypyn merkeissä. Lounaan jälkeen alkulämmittelynä oli temppuilua patjalla, 20 metrin lentävä eri tyyleillä mm. yhdellä jalalla ja takaperin juosten sekä askeltikkailla koordinaatioharjoittelua. Huoltoporukka näytti myös hieman mallia kuinka askeltikkaita juostaan ja tyyli oli suoraan hauskoista kotivideoista. Iltapäivätreenin päätti ”pohkeiden tappaja”-intervalliharjoitus. Illan liikkuvuusharjoituksen jälkeen koitti koko leirin odotetuimman ja puhutuimman lentopallopelin aika tai ainakin lentopalloa hyvin kaukaisesti muistuttavan pallopelin. Illalla myös valmentaja/huoltaja porukka pääsi kamppailemaan keskinäistä paremmuuttaan mm. pingiksessä ja sulkapallossa. Varsinkin pingiksessä nähtiin mitä tasaisimpia ja huikeampia otteluita. Vauhti oli lähes Kiinalaisten olympiapelaajien tasoa. Pitkän päivän jälkeen uni maistui…valmentajille ja huoltajille.

Myös sunnuntai aloitettiin aamulenkillä. Huolto oli taas innoissaan mukana ja kiersivät vielä myöhästyneiden kanssa ekstralenkin. Aamupäivän treenissä heitettiin keihästä sekä harjoiteltiin punttiliikkeitä. Lounaan jälkeen tsempattiin vielä 3-ottelu läpi. Kyseessä ei ollut ihan perinteinen 3-ottelu vaan lajeina oli 30 metrin ketteryys rata, vauhditon pituus sekä koripallon vapaaheitto. Kisa oli tasainen ja vielä näin viimeisessäkin harjoituksessa saatiin tehtyä uusia ennätyksiä vauhdittomassa pituushypyssä.